voor wie

De Secretarisvogel is er voor mensen in diverse secretarisrollen, bestuurders, toezichthouders en ondernemers op het gebied van governance.

  • secretarissen van diverse pluimage die behoefte hebben aan coaching/mentoring, verdieping, praktische ondersteuning en/of advies. Denk aan de bestuurs-/directiesecretaris, programmasecretaris, projectsecretaris, bestuursadviseur, senior managementassistent, gemeentesecretaris, ambtelijk secretaris, verenigingsmanager, (senior) beleidsmedewerker, beleidsadviseur, organisatieadviseur, etc. Kortom: voor mensen in strategisch complexe functies met een behoefte aan verdieping, verbinding en ontwikkeling in hun rol.
  • bestuurders en toezichthouders die een (tijdelijke) secretaris nodig hebben voor praktische ondersteuning, als sparringpartner en/of als (governance) adviseur.
  • ondernemers in governance die net als ik werkzaam zijn in strategisch complexe omgevingen en die af en toe wel wat extra hulp en betrouwbare sparringpartner kunnen gebruiken. Ad hoc, of op projectbasis. Denk aan: het uitwerken van een (concept) presentatie, opzet voor een rapport, artikel of offerte, het doornemen en samenvatten van stukken zodat je sneller tot de kern kunt komen, klankborden over een aanpak, verslaglegging van een ingewikkelde bijeenkomst, mee-/tegenlezer, uitvoeren governance analyses, etc. Kortom: het werk van een ‘medior’ met de kwaliteit, ervaring en efficiëntie van een senior.