workshops | intervisie

Workshop ‘Secretaris in Verbinding en Beweging’ – donderdag 28 november 2019
De workshop Secretaris in Verbinding en Beweging staat in het teken van de secretaris die verbindt en beweging creëert in de complexe omgeving met behulp van het ontdekken, duiden en vertellen van verhalen in de organisatie. En over de eigen rol daarin. Verhalen geven inzicht en aanleiding om vraagstukken vanuit een ander perspectief te bekijken. Het luisteren naar verhalen en het ontdekken, creëren en vertellen van verhalen verbindt en zet in beweging door de verbeeldingskracht te stimuleren.

In deze workshop:
– ga je aan de slag met verhalen over de organisatie en doe je inzicht op over jouw eigen rol;
– oefen je met verschillende ‘brillen’ waardoor je naar een vraagstuk kunt kijken – en doe je ideeën op om dit toe te passen in de praktijk;
– verken je mogelijkheden om de wijze waarop je jouw rol nu invult uit te breiden en/of te verdiepen;
– ervaar je de meerwaarde van het ontdekken, maken en vertellen van verhalen in en over de organisatie om verbinding en beweging te ondersteunen en creëren;
leer je hoe je deze kracht vanuit jouw rol positief kunt inzetten.

Waar
De workshop vindt plaats in Lunteren, op loopafstand van het station en tevens goed bereikbaar met de auto.

Investering
De workshop wordt georganiseerd op een centrale, goed bereikbare locatie.  Er is plek voor maximaal 9 deelnemers. De investering voor de dagworkshop bedraagt € 495,- ex btw. Dit is inclusief materiaal, heerlijke, verantwoorde lunch en versnaperingen gedurende de dag en afsluitende borrel.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie kan je mij een berichtje sturen of telefonische contact opnemen: spiegelhuis.secretarisvogel@gmail.com / 06 – 5519 8795 (Laura Bos).

Aanmelden kan door hier het aanmeldformulier in te vullen.

Intervisie ‘De Stille Kracht’ –  start woensdag 15 januari 2020
De Stille Kracht is een intervisieprogramma voor mensen in strategisch complexe secretarisrollen, die het leuk vinden om met gevarieerde werkwijzen en in een klein groepje aan de slag te gaan met de eigen rolinvulling. Het programma gaat over bewustwording en ontwikkeling in jouw rol aan de hand van theorie, onderzoek in de praktijk, oefeningen en uitwisseling met anderen. Het programma wordt gefaciliteerd en begeleid door mij, Laura Bos. Een groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van ruim een dagdeel, inclusief lunch. Iedere sessie wordt ingeleid met verdieping in een thema of invalshoek. Deze worden bepaald op basis van de inbreng uit de groep en iedere deelnemer krijgt de kans om een eigen thema of vraagstuk in te brengen. Voorbeelden van thema’s die in eerdere groepen aan bod kwamen: positionering, omgaan met politiek en (machts)verhoudingen, de verschillende petten die je (gelijktijdig) op kunt hebben, omgaan met vertrouwen en loyaliteit, leiderschap en volgerschap, toekomstperspectief van de rol, behoud van autonomie en grenzen bepalen.

Voor wie
Voor ieder die zich in een secretarisrol voelt – van bestuurssecretaris tot beleidsadviseur, van beginnend tot ervaren secretaris. De ervaring leert dat de diversiteit in achtergronden en ervaring een bron is voor interessante vragen en perspectieven. Voorafgaand vindt een individuele (telefonische) intake plaats om een goed beeld te krijgen van jouw motivatie en wederzijdse verwachtingen.

Waar
De sessies vinden in principe plaats in Lunteren. Weg van de dagelijkse werkomgeving en de drukte van de stad en aan de rand van het bos, helpt de locatie om los te komen van de dagelijkse praktijk. De locatie is goed bereikbaar met auto en ov.

Investering
Voor zes bijeenkomsten en toegang tot individuele afstemming gedurende het traject wordt een investering gevraagd van € 1265,–. Dit is exclusief btw en inclusief materiaal, koffie/thee met lekkers en een heerlijke verantwoorde lunch op alle dagen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en om je aan te melden kan je mij een berichtje sturen of telefonische contact opnemen: spiegelhuis.secretarisvogel@gmail.com / 06 – 5519 8795 (Laura Bos).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s