workshops

Bij De Secretarisvogel kan je terecht voor originele workshops, waarin je als secretaris op bijzondere manieren wordt uitgedaagd om anders naar jouw rol, organisatie en omgeving te kijken. Iedereen die zich een secretaris voelt is welkom, van bestuurssecretaris tot beleidsadviseur, van beginnend tot ervaren, van commercieel tot publiek: de ervaring leert dat (juist) vanuit diversiteit veel te leren valt!

Hieronder vind je informatie over twee mogelijke programma’s. Deze zijn als individueel traject te volgen, als team van secretarissen binnen één organisatie of op open inschrijving. Neem contact op voor de mogelijkheden.

‘Secretaris in Verbinding en Beweging’

De workshop Secretaris in Verbinding en Beweging staat in het teken van de secretaris die verbindt en beweging creëert met behulp van het ontdekken, duiden en vertellen van verhalen in de organisatie. Verhalen in organisaties komen in allerlei vormen voor: als verslag, terugkoppeling, historie, visie, projectvoorstel … Het herkennen en onderzoeken van verhalen kan een inkijkje geven in ‘het onzichtbare’ in organisaties: in wat mensen in een organisatie beweegt, wat ze belangrijk vinden, waar energie, spanning, ruimte of weerstand zit.

Verhalen geven inzicht en aanleiding om vraagstukken vanuit een ander perspectief te bekijken. Het luisteren naar verhalen en het ontdekken, creëren en vertellen van verhalen verbindt en zet in beweging door de verbeeldingskracht te stimuleren. Wanneer je als secretaris de onzichtbare boodschap van verhalen in de organisatie (h)erkent, kan je dat benutten om verbinding te creëren en beter aan te sluiten op de ‘onzichtbare’ behoeften in de organisatie. Daarnaast ben je als secretaris zelf een belangrijke verhalenverteller en kun je deze rol en vaardigheid bewust inzetten.

In deze workshop:
– ga je op zoek naar een verhaal in jouw organisatie en over de (jouw) rol van de secretaris;
– verkennen we vanuit de historie van de secretarisrol verschillende ‘secretarisbrillen’ en wat jij hiervan kunt leren voor jouw rolinvulling. We oefenen hiermee aan de hand van een casus;
-schrijf je een kort secretarisverhaal, met een boodschap die ertoe doet en ervaar je hoe je hiermee verbinding en beweging creëert;
– ervaar je de meerwaarde van het ontdekken, maken en vertellen van verhalen in organisaties en ontdek je hoe je dit in jouw eigen rol kunt toepassen;
– verken je mogelijkheden om de wijze waarop je jouw rol nu invult verder te verdiepen.

Je gaat naar huis met een verhaal over jouw rol, inzichten in hoe je je daarin verder wilt ontwikkelen en concrete ideeën om toe te passen voor het creëren van verbinding en beweging in jouw eigen werkomgeving. 

Meer informatie en inschrijven
Voor meer informatie kan je mij een berichtje sturen of telefonisch contact opnemen: spiegelhuis.secretarisvogel@gmail.com / 06 – 5519 8795 (Laura Bos).

Programma ‘De Stille Kracht’
De Stille Kracht is een intervisieprogramma voor mensen in strategisch complexe secretarisrollen, die het leuk vinden om met gevarieerde werkwijzen en in een klein groepje aan de slag te gaan met de eigen rolinvulling. Het programma gaat over bewustwording en ontwikkeling in jouw rol aan de hand van theorie, onderzoek in de praktijk, oefeningen en uitwisseling met anderen.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van ruim een dagdeel, inclusief lunch. Iedere sessie wordt ingeleid met verdieping in een thema of invalshoek. Deze worden bepaald op basis van de inbreng uit de groep en iedere deelnemer krijgt de kans om een eigen thema of vraagstuk in te brengen.

Voorbeelden van thema’s die in eerdere groepen aan bod kwamen: positionering, omgaan met politiek en (machts)verhoudingen, de verschillende petten die je (gelijktijdig) op kunt hebben, omgaan met vertrouwen en loyaliteit, leiderschap en volgerschap, toekomstperspectief van de rol, behoud van autonomie en grenzen bepalen.

Voor wie
Voor ieder die zich een secretaris voelt – van bestuurssecretaris tot beleidsadviseur. De ervaring leert dat de diversiteit in achtergronden en ervaring een bron is voor interessante vragen en perspectieven. Voorafgaand vindt een individuele (telefonische) intake plaats om een goed beeld te krijgen van motivatie, wederzijdse verwachtingen en samenstelling van de groep.

Waar
De bijeenkomsten vinden in principe plaats in Lunteren. Weg van de dagelijkse werkomgeving en de drukte van de stad en aan de rand van het bos, helpt de locatie om los te komen van de dagelijkse praktijk. De locatie is goed bereikbaar met auto en ov.

Investering
Voor zes bijeenkomsten en toegang tot individuele afstemming gedurende het traject betaal je € 1265,–. Dit is exclusief btw en inclusief materiaal, koffie/thee met lekkers en een heerlijke verantwoorde lunch op alle dagen.

Meer informatie en aanmelden

Voor een individueel traject of teamtraject wordt het op maat gemaakt.

Een groep start bij voldoende aanmeldingen. Voor meer informatie en om je aan te melden kan je mij een berichtje sturen of telefonische contact opnemen: spiegelhuis.secretarisvogel@gmail.com / 06 – 5519 8795 (Laura Bos).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s