workshops | intervisie

Bij De Secretarisvogel kan je terecht voor originele workshops en intervisie, waarin je als secretaris op bijzondere manieren wordt uitgedaagd om anders naar jouw rol, organisatie en omgeving te kijken. Je kunt deelnemen aan een workshop of intervisie met open inschrijving, waarin je in een veilige omgeving met andere secretarissen de verdieping opzoekt. Hieronder vind je de data voor een workshop met open inschrijving en start van een nieuwe intervisiegroep. ‘In Company’ is ook mogelijk: neem gerust contact op voor informatie over de mogelijkheden.

Workshop ‘Secretaris in Verbinding en Beweging’ – donderdag 28 november 2019

De workshop Secretaris in Verbinding en Beweging staat in het teken van de secretaris die verbindt en beweging creëert met behulp van het ontdekken, duiden en vertellen van verhalen in de organisatie. Verhalen in organisaties komen in allerlei vormen voor: als verslag, terugkoppeling, roddel, historie, visie, projectvoorstel … Het herkennen en onderzoeken van verhalen kan een inkijkje geven in ‘het onzichtbare’ in organisaties: in wat mensen in een organisatie beweegt, wat ze belangrijk vinden, waar energie, spanning, ruimte of weerstand zit.

Verhalen geven inzicht en aanleiding om vraagstukken vanuit een ander perspectief te bekijken. Het luisteren naar verhalen en het ontdekken, creëren en vertellen van verhalen verbindt en zet in beweging door de verbeeldingskracht te stimuleren. Wanneer je als secretaris de onzichtbare boodschap van verhalen in de organisatie (h)erkent, kan je dat benutten om verbinding te creëren en beter aan te sluiten op de ‘onzichtbare’ behoeften in de organisatie. Daarnaast ben je als secretaris zelf een belangrijke verhalenverteller en kun je deze rol en vaardigheid bewust inzetten.

In deze workshop:
– ga je op zoek naar een verhaal in jouw organisatie en over de rol van de secretaris daarin;
– verkennen we de historie van de secretarisrol in het algemeen en ga je aan de slag met de historie – het verhaal – van jouw rol in het bijzonder;
– oefen je met verschillende ‘historische brillen’ waardoor je naar een vraagstuk kunt kijken;
-schrijf je een fictief verhaal over de secretarisrol, met een boodschap die ertoe doet;
– ervaar je hoe je hiermee verbinding en beweging kunt creëren, en hoe je dit in jouw eigen rol kunt toepassen;
– ervaar je de meerwaarde van het ontdekken, maken en vertellen van verhalen in organisaties;
– verken je mogelijkheden om de wijze waarop je jouw rol nu invult uit te breiden en/of te verdiepen.

Waar & wanneer
De workshop vindt plaats op donderdag 28 november in Lunteren, op loopafstand van het station. De locatie is tevens goed bereikbaar met de auto. We starten rond 09.30 uur en sluiten rond 16.00 uur af met een hapje en drankje.

Deelnemers
De workshop is voor een kleine groep met maximaal 8 deelnemers. Dat zorgt ervoor dat er ruimte is voor verdieping en veel tijd en aandacht voor elkaar. 

Investering
De investering voor de dagworkshop bedraagt € 495,- ex btw. Dit is inclusief materiaal, heerlijke, verantwoorde lunch en versnaperingen gedurende de dag en afsluitende borrel.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie kan je mij een berichtje sturen of telefonische contact opnemen: spiegelhuis.secretarisvogel@gmail.com / 06 – 5519 8795 (Laura Bos).

Aanmelden kan door hier het aanmeldformulier in te vullen.

Intervisie ‘De Stille Kracht’ –  start woensdag 15 januari 2020
De Stille Kracht is een intervisieprogramma voor mensen in strategisch complexe secretarisrollen, die het leuk vinden om met gevarieerde werkwijzen en in een klein groepje aan de slag te gaan met de eigen rolinvulling. Het programma gaat over bewustwording en ontwikkeling in jouw rol aan de hand van theorie, onderzoek in de praktijk, oefeningen en uitwisseling met anderen. Het programma wordt gefaciliteerd en begeleid door mij, Laura Bos. Een groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van ruim een dagdeel, inclusief lunch. Iedere sessie wordt ingeleid met verdieping in een thema of invalshoek. Deze worden bepaald op basis van de inbreng uit de groep en iedere deelnemer krijgt de kans om een eigen thema of vraagstuk in te brengen. Voorbeelden van thema’s die in eerdere groepen aan bod kwamen: positionering, omgaan met politiek en (machts)verhoudingen, de verschillende petten die je (gelijktijdig) op kunt hebben, omgaan met vertrouwen en loyaliteit, leiderschap en volgerschap, toekomstperspectief van de rol, behoud van autonomie en grenzen bepalen.

Voor wie
Voor ieder die zich in een secretarisrol voelt – van bestuurssecretaris tot beleidsadviseur, van beginnend tot ervaren secretaris. De ervaring leert dat de diversiteit in achtergronden en ervaring een bron is voor interessante vragen en perspectieven. Voorafgaand vindt een individuele (telefonische) intake plaats om een goed beeld te krijgen van jouw motivatie en wederzijdse verwachtingen.

Waar
De sessies vinden in principe plaats in Lunteren. Weg van de dagelijkse werkomgeving en de drukte van de stad en aan de rand van het bos, helpt de locatie om los te komen van de dagelijkse praktijk. De locatie is goed bereikbaar met auto en ov.

Investering
Voor zes bijeenkomsten en toegang tot individuele afstemming gedurende het traject wordt een investering gevraagd van € 1265,–. Dit is exclusief btw en inclusief materiaal, koffie/thee met lekkers en een heerlijke verantwoorde lunch op alle dagen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en om je aan te melden kan je mij een berichtje sturen of telefonische contact opnemen: spiegelhuis.secretarisvogel@gmail.com / 06 – 5519 8795 (Laura Bos).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s