intervisie

oliemannetje-klein

Beeld: Cornelie Gogelein (copyright De Secretarisvogel)

Programma ‘De Stille Kracht’

Wil je ontdekken hoe je vanuit andere perspectieven om kunt gaan met de complexiteit van jouw omgeving? Ben je benieuwd hoe je anders met uitdagingen, kansen, dilemma’s en onzekerheden om kan gaan en hoe anderen dit doen? Heb je zin in om jezelf uit te dagen in creatieve verdieping in het vak en jouw (potentiële) rolinvulling?

De Stille Kracht is een leer- en intervisieprogramma  voor mensen in strategisch complexe secretarisrollen die willen werken aan verdere professionalisering. Het programma gaat over bewustwording en ontwikkeling in jouw rol aan de hand van theorie, onderzoek in de praktijk, oefeningen en uitwisseling met anderen.

Je verdiept je in de invulling en ontwikkeling van de secretarisrol in het algemeen en jouw eigen rol in het bijzonder. Dit doe je met behulp van mij als begeleider en met de andere deelnemers, de natuur, paarden, filosofie, theorie op hoe organisaties en samenleving zich ontwikkelen en wat dat in de praktijk kan betekenen voor jouw organisatie en jouw rol hierin.

Thema’s
Voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen: positionering, meebewegen, politiek en (machts)verhoudingen, de verschillende petten die je (gelijktijdig) op kunt hebben, omgaan met vertrouwen en loyaliteit, leiderschap en volgerschap, loopbaanontwikkeling en toekomstperspectief van de rol, behoud van autonomie en grenzen bepalen.

Opzet

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van ruim een dagdeel, inclusief lunch. Iedere sessie wordt ingeleid met verdieping in een thema of invalshoek. Een intervisiegroep bestaat uit maximaal 4 deelnemers.

  1. Kennismaking, inleiding, persoonlijke (rol)ontwikkelvragen en thema’s
  2. Casuïstiek (behandeling deelnemerscasussen)
  3. Wandelsessie
  4. Casuïstiek (behandeling deelnemerscasussen)
  5. Paardensessie*
  6. Afsluiting (terugblik op ontwikkelingen en individuele vervolgstappen)

Ieder traject start met een individuele intake om een goed beeld te krijgen van jouw motivatie om deel te nemen en de aansluiting van het programma hierop. Daarnaast is er tijdens het traject ruimte voor individueel overleg. De sessies worden voorbereid en begeleid door Laura Bos van De Secretarisvogel.

Lokatie
Lokatie spiegelhuis advies en coachingDe sessies vinden in principe plaats in Lunteren, op de lokatie van De Secretarisvogel. Weg van de dagelijkse werkomgeving en de drukte van de stad en aan de rand van het bos helpt deze plek om los te komen van de dagelijkse praktijk. Lunteren is goed bereikbaar met auto en ov en sessies beginnen altijd iets later, zodat iedereen tussen de spits door kan reizen.

Investering
Voor zes bijeenkomsten en toegang tot individuele afstemming gedurende het traject wordt een investering gevraagd van € 1135,–. Dit is inclusief materiaal, koffie/thee met lekkers en lunch op alle dagen, en exclusief btw.

Start groep 2018
Het idee is om dit voorjaar een nieuwe groep te starten. De exacte data voor de bijeenkomsten worden gepland in overleg met alle deelnemers. Tot nu toe zijn we zo altijd op data uitgekomen waarbij iedereen aanwezig kan zijn.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor De Stille Kracht 2018-I.

Heb je vragen en wil je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan neem ik spoedig contact met je op. Mailen, bellen of appen kan ook: spiegelhuis.secretarisvogel@gmail.com / 06 – 5519 8795 (Laura Bos).

*Wat betreft de paarden: veel mensen vinden dit een spannend onderdeel en vragen zich af hoe dit in zijn werk gaat. Er wordt in ieder geval niet op de paarden gezeten – je blijft met beide benen op de grond en als je wilt zelfs op afstand. Klik hier voor meer informatie over coaching met behulp van paarden bij De Secretarisvogel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s